Παραλιακη Διαδρομη

Η διαδρομή στα παράλια του νομού Λάρισας είναι ιδιαίτερα όμορφη, καθώς διασχίζει ένα μοναδικό τοπίο που χαρακτηρίζεται από το μπλε της Θάλασσας και
το πράσινο του Κισσάβου.

Η διαδρομή ξεκινά από τη Λάρισα και φθάνει στον Αγιόκαμπο όπου ο επισκέπτης
έχει την επιλογή να πάει νότια προς Ρακοπόταμο ή βόρεια προς Στόμιο.
Η διαδρομή Λάρισα – Αγιόκαμπος είναι κοντά στα 50 χιλιόμετρα και ο χρόνος είναι περίπου μια ώρα.
Διαδρομή Αγιόκαμπος – Ρακοπόταμος

Στην διαδρομή μπορείτε να επισκεφτείτε το Λιμάνι Αγιοκάμπου, να επιλέξετε να φάτε στο Πολυδένδρι, να επισκεφτείτε το Δάσος Πολυδενδρίου και το ρέμα με τους καταρράκτες του Ρακοποτάμου και τέλος να κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες Παπακώστα, Ρακοποτάμου και Μύλο Γλυμμένη που είναι από τις ωραιότερες του νομού.

Επίσης αν συνεχίσετε την διαδρομή ανηφορικά θα φτάσετε στο παραδοσιακό χωρίο με τα στενά δρομάκια και την καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, Σκλήθρο.

Η διαδρομή Αγιόκαμπος – Ρακοπόταμος είναι πάνω κάτω 15 χιλιόμετρα και ο χρόνος είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Διαδρομή Αγιόκαμπος – Στόμιο

Στην μεγαλύτερη αυτή τη φορά διαδρομή μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε μια από τις πολλές παραλίες που θα συναντήσετε στην διάρκεια της διαδρομής (οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες).
Οι περισσότερες από τις παραλίες έχουν ψιλό βότσαλο και άμμο και είναι σχετικά βαθιές εκτός από την παραλία του Στομίου που είναι αμμώδης και ρηχή.

Επίσης μπορείτε να φάτε φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις πολλές ψαροταβέρνες που βρίσκονται σε όλα τα παραλιακά χωριά, να κάνετε σπόρ θαλάσσης σε κάποιες από τις παραλίες που προσφέρουν αντίστοιχες υποδομές (Αγιόκαμπος, Βελίκα, Κουτσουπιά, Στόμιο), να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια παραλιακή καφετέρια, να απολαύσετε τη θέα προς τη θάλασσα από το χωριό Καρίτσα, να κάνετε κάποια διαδρομή προς τον Κίσσαβο όπου υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για πικ νικ, όπως στη θέση «Αερόπρινο» και τέλος να δοκιμάσετε το φυσικό θειούχο νερό της πηγής του Κόκκινου Νερού.

Από το Στόμιο μπορείτε είτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή πίσω προς Λάρισα, είτε να βγείτε στην Εθνική οδό περνώντας από το Ομόλιο και να επιστρέψετε στη Λάρισα μέσω της κοιλάδας των Τεμπών.
Επίσης μπορείτε να συνεχίσετε την διαδρομή σας προς τα Νέα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό.

Η διαδρομή Αγιόκαμπος – Στόμιο είναι περίπου 35 χιλιόμετρα και ο χρόνος είναι κοντά στα 45 λεπτά.