Παραλιες Λαρισας

Η ακτογραμμή των παραλιών της Λάρισας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας.

Στα περίπου 50 αυτά χιλιόμετρα υπάρχουνε πάνω από 20 υπέροχες παραλίες και μικροί κολπίσκοι στην σκιά του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου. Πολλές από τις παραλίες είναι οργανωμένες με τουριστικές υποδομές, ενώ άλλες λιγότερο ή καθόλου αφημένες στα χέρια της μητέρας φύσης.
Ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη παρουσιάζουν οι παραλίες του Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας (μία συνεχόμενη παραλία πάνω από 10 χιλιόμετρα), της Κουτσουπιάς, του Κόκκινου Νερού, του Στομίου, των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού.

Ξεκινώντας από τον νότο προς τον βορά οι παραλίες σε σειρά είναι: Μύλου Γλυμμένη, Ρακοποτάμου, Ακτής Παπακώστα, Πολυδενδρίου, Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας, Βελίκας, Βραχάκια (Βελίκας), Παλιουριάς, Κουτσουπιάς, Κόκκινου Νερού, Τσιλιγιώργου, Πλατιάς Άμμου, Καλύβι, Πηγάδι, Ψαρόλακα, Παναγίας, Στομίου, Αλεξανδρινής-Στρίντζου, Κουλούρας, Μεσαγγάλων και τέλος Καστρί Λουτρού.