Κουτσουπια

koutsoupia

Πάνω σε πλαγιά του Κισσάβου, δίπλα στη θάλασσα και σε μια κατάφυτη περιοχή είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, ο παραλιακός οικισμός Κουτσουπιάς. Βρίσκεται ανάμεσα από την Παλιουριά και το Κόκκινο Νερό και απέχει από τη Λάρισα και από τον Αγιόκαμπο 68 και 17 χλμ. αντίστοιχα. Τον οικισμό διαχωρίζουν δύο ρέματα και διακρίνεται από τις πηγές νερού που υπάρχουν.
Τα τελευταία χρόνια η Κουτσουπιά παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για να περάσει τις διακοπές του. Στην Κουτσουπιά πάρχουν beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στην παραλία.

Η παραλία της Κουτσουπιάς είναι γραφική, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι. Χιλιάδες λουόμενοι την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι και απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Εδώ οργανώνονται θαλάσσια αθλήματα και beach parties.

Ένα νέο οίκημα χτίστηκε στην Κουτσουπιά, από φυσικές και ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Είναι οικολογικά καθαρό και ενεργειακά αυτόνομο. Με μια από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος, γίνεται διεύρυνση της προσπάθειας ώστε το νέο κτίριο να εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο «Πήλινο Χωριό».